Joakim Lundell tar över

av Magdalena Torsson
Joakim Lundell tar över

Joakim Lundell, även känd som Jockiboi, är en av Sveriges största youtubers och aktuell med en rad olika projekt, senast som producent för sin första långfilm “Feed”. Tillsammans med frun Jonna har han under flera år dominerat svenska YouTube och inlett en succékarriär.

Snabba fakta om Joakim Lundell:

Vem?Joakim Lundell
Ålder?37 år
Längd?174 cm
Net worth?35 miljoner kronor

Jocke & Jonna – störst av alla?

Tillsammans med frun Jonna har Joakim länge legat högst upp på listan över Sveriges största youtubers, räknat efter antalet visningar. Men 2021 intog faktiskt Therese Lindgren förstaplatsen, medan paret Lundell fick nöja sig med andraplatsen. 

Sveriges fem största youtubers efter antal visningar:

  • Therese Lindgren
  • Familjen Lundell (Tidigare Jocke & Jonna)
  • IJustWantToBeCool
  • Tomu
  • Misslisibell

Efter Misslisibell ligger faktiskt Joakims andra kanal, Lundell Pranks. Han har ännu en YouTube-kanal tillägnad sin musikaliska gärning som soloartist. Den går rätt och slätt under namnet Joakim Lundell.

Joakim och Jonna – en relation mot alla odds

I boken paret skrivit tillsammans, “Vi mot världen”, berättar de om utmaningarna i deras relation och hur de mot alla odds hållit ihop. Relationen startade inte som en vanlig flirt där den ena ber om den andras telefonnummer. Som den provokatör Jocke är hängde han ut Jonna på nätet och blev polisanmäld. Efter att förundersökningen lagts ned började de prata och resten är (kärleks)historia.

Sedan 2018 är Joakim och Jonna Lundell lyckligt gifta och har, trots tidigare svårigheter med att bli gravida, två barn – Lunabelle, 4 år, och Lionel, 2 år. Sedermera har de döpt om sin YouTube-kanal till “Familjen Lundell” och av allt att döma kommer de att fortsätta hålla ihop. De bor i ett lyxigt hus i Norrköping. Renoveringen av villan har självklart, även den, blivit en tv-serie, och det är bara ett av många gemensamma projekt. 

Lundells – nya stjärnor på pod-himlen

2021 debuterade paret även som podcastare med “Jocke & Jonna –  sanningen måste fram”.

I  podden har paret hjälp av tv-producenten Jonas Bergström, och tillsammans utforskar trion diverse intima och tidigare obesvarade frågor. De har redan hunnit släppa närmare 80 avsnitt och nominerades till Guldörat 2022 i kategorin Årets podd. Konkurrensen var tuff, och tyvärr blev det inget Guldöra den här gången. Motståndare var bland andra “Alex & Sigges podcast” och “Flashback forever”. P3 Dokumentär kammade hem segern.

Då går Guldtuben bättre, där har Jocke & Jonna  vunnit hela sju priser! Dessutom förlovade de sig faktiskt under galan, ett inte så pjåkigt pris i sig. Utöver det har de tävlat och vunnit i kategorier som Årets Stjärnskott, Årets youtuber och Årets dolda kamera. En av Jocke & Jonnas mest populära serier är “Spökjakt” – en gammal goding som gått igen (pun intended) och dragit hem flertalet priser, senast Kristallen i kategorin Årets program.

Joakim Lundell fortsätter provocera

I sann Jockiboi-anda slutar Joakim aldrig att provocera. På sina YouTube-kanaler visar han glatt upp miljonköp efter miljonköp och pekar finger åt sina hatare. Efter att hans tidigare bil vandaliserats stoltserade han med att förverkliga drömmen om en Lamborghini Aventador SV Roadster med V12-motor. Men det är inte bara följarna som höjer på ögonbrynen åt hans lyxvanor, videor visar hur Jonna konfronterar honom för dyra impulsköp.

Ett utspel som väckt etiska frågor är den självbiografiska boken “Monster” där Joakim berättar om hur det varit att växa upp med sin mamma. Han vittnar om grova psykiska övergrepp under barndomsåren i Vadstena, något modern bestämt tillbakavisat. Både Joakim och bokförlaget står dock fast vid bokens sanningshalt och har följt upp med ännu en bok: “Du är inte ensam”.

2021 var Joakim aktuell som programledare för sin egen dokusåpa, “Puppet Master” som han själv beskrivit som en blandning mellan “Paradise Hotel” och “Mästarnas Mästare”. Nu är han bioaktuell som producent för sin första långfilm, skräckisen “Feed” som hade premiär 28 oktober. Vad kommer härnäst?

Du kanske också gillar