Alla kan göra det med ”Gör det med RW”

av Magdalena Torsson
CAR CARE

Gör det med RW, som grundades 2019 av Robin Westberg, specialiserar sig på bilvårdsprodukter. Sedan grundandet har Gör det med RW vuxit och blivit något av ett hushållsnamn bland bilägare i västernorrland. I andra delar av landet och för icke bilägare är det kanske inte lika känt. Även i en sådan nischad och avlägsen fackhandel finns det dock produkter som vem som helst kan ha nytta av.

Snabbfakta om Gör det med RW:

FöretagRW Trading AB
BranschUtrustning för bilvård
Omsättning (2021)19,2 miljoner (enligt Alla Bolag och Merinfo)
Baserat i Timrå, Sverige.

“Foam lance” och “Aquapel”

För den som aldrig ägt en bil har nog företaget RW Tradings produktserie ”Gör det med RW” inte direkt varit i blickfånget. För vad ska en tunnelbaneåkande Stockholmare med alkalisk avfettning, flygrostborttagning och polerpaket att göra?

Företagets ”Foam lance” är visst någon typ av skum som enligt företagets egen webshop ”gör det jätteroligt att tvätta bilen”. Det låter ju bra för de som har bil. Även deras glasbehandling “Aquapel” verkar vara en hit för bilister, för att få vindrutan vattenavstötande – till den grad att man inte ens behöver använda vindrutretorkare!

Gör det med RW’s webshop

En snabb sökning genom Gör det med RW’s webshop visar flertalet städprodukter som företaget utvecklat för motorister. Här hittar man till exempel:

  • Fälgrengöring
  • Tryckluftssprutor
  • Polermedel
  • Skumtrissor
  • Däck- och vinylglans
  • Underredestvätt
  • Lackskydd
  • Mikrofiberdukar

…och mycket, mycket annat.

Gör det med RW på Instagram

Företagets grundare och ägare Robin Westberg har onekligen hittat en egen nisch och marknad, vilket görs tydligt av siffrorna som Gör det med RW uppvisar. Hög omsättning, hundratals goda omdömen och en aktiv kanal på Youtube där Robin själv visar upp allt ifrån nya produkter till hembyggen och lustiga upptåg med bilar och konverteringar. Även på Instagram hittar man Gör det med RW och nya produkter som företaget säljer.

Inte bara bilvård

Många av produkterna som Gör det med RW specialiserar sig på är säkert enormt viktiga för den bilburne. För den kreativa kan deras produkter dessutom användas för många andra syften.

Oavsett hur ospännande man tycker att städning är så går det inte att undvika. Mikrofiberdukar har länge varit en stapelvara i mångas städskåp. Gör det med RW har inte bara dessa i storpack av hög kvalitet utan också till ett lågt pris. Med rabattkod landar priset per trasa väldigt nära de budgetvarianter man kan hitta på andra ställen, som inte bara är mindre i storlek och paket utan också av ett betydligt tunnare material.

Utöver de vanliga mikrofiberdukarna som marknadsförs av Gör det med RW har företaget också sina egna. Deras så kallade ”keramiska dukar” gör uppenbarligen underverk på diskbänkar och andra detaljer i rostfritt.

Framtiden för Gör det med RW

Bland Gör det med RW’s produkter hittar man även borsthuvuden för skruvdragare, ett sätt att effektivt förvandla en helt vanlig skruvdragare till ett polerverktyg. En funktion som man verkligen kunde behöva för att slippa lägga en hel eftermiddag på att skrapa ingrodd smuts från balkongen.

Visst, somliga av produkterna i Gör det med RW’s webshop är anpassade även för inomhusbruk. Rengöringsmedel i stora förpackningar är ju aldrig fel men det är tydligt att Gör det med RW’s foam lance, mikrolans och fälgrengöring är till för en målgrupp som inte innefattar alla. Och det är inte något fel med det.

Trots allt är det en fördel med det moderna samhället att nischade företag som RW Trading AB kan göra affärer på en marknad som når ut långt över den egna sfären.

Men vem vet, kanske finns det en framtid där Gör det med RW inte bara säljer lackskydd och skum för bilvård. Kanske fortsätter företaget att växa för att till slut innefatta städprodukter för alla tillfällen. Tänk på det nästa gång du torkar diskbänken med mikrofiberduken från Timrå.

Du kanske också gillar