Partykungen

av Patrik Lagerlöv

På partykungen.se kan du köpa allt du behöver för en lyckad fest, födelsedag eller varför inte markerad? Det är en e-handel som enkelt och smidigt förser dig med allt från färgglada dräkter, heliumballonger till möjligheten att designa din egen tårta.

Vore det inte kul att ge bort en gigantisk chokladkaka som pris till den som har vunnit danstävlingen? Eller varför inte ge bort en peruk till den som vinner grenen bästa utklädnad för se halloween? Till skillnad från traditionella butiker hjälper Partykungen dig att skapa en rolig och lyckad tillställning utan att du behöver gå utanför dörren.

På hemsidan kan du självklart se och läsa vad de har att erbjuda och enkelt bläddra mellan olika artiklar. Totalt har de över 25 000 olika produkter, därför är det superbt att de har en sökfunktion. Därför kan du bekvämt luta dig tillbaka och beställa precis vad du vill ha inför kalaset.

Trots att partykungen.se är en svensk hemsida innebär det inte att de bara finns här i vårt avlånga land. Partykungen är en internationell närvaro i hela Norden och finns i (förutom Sverige) i Norge, Finland och Danmark.

Hitta rätt grej till festen för dig

Trots att hemsidan har ett gigantiskt sortiment, är den enkel att navigera. Till vänster finns en meny som har delat in artiklarna i olika kategorier.

 • Barntillbehör
 • Festartiklar
 • Godis & läsk
 • Maskerad
 • Roliga prylar
 • Teman
 • Inspiration
 • Egendesign
 • Outlet
 • Nyheter
 • Topplistan

Fight Boredom – En ledstjärna

Att slåss mot och övervinna tristess är vad Partykungen gör bäst! Deras motto reflekterar hela deras affärsidé, att förvandla det vardagliga och tråkiga till någonting roligt. Och om du redan har roligt, så kommer Partykungen att göra det roliga helt oförglömligt fantastiskt!

Utöver ett enormt sortiment erbjuder gänget bakom butiken ett gott skratt via hemsidan. Längst ner i kategorimenyn kan du läsa rubriken Fight boredom (som förenklat översätts till Kämpa mot tristess). Under denna ser du ett skämt formulerat som en gåta. Direkt under den kan du läsa svaret i en liten uppochnedvänd text. Ett av dagens bidrag var:

”Vad kallas det när två tortillabröd bråkar?” ”De fajitas.”

Sedan om du tycker det är roligt eller inte, det bestämmer du givetvis själv. Jag tyckte dock personligen att det var lite charmigt, även om det säkerligen får någon annan att rynka på näsan.

Rabatter och förmåner

För den som är student finns det alla möjliga rabatter och fördelar att tillgå hos en uppsjö olika organisationer och företag. En av de mest kända tjänsterna för studentrabatt är Mecenat. Du som studerar på yrkeshögskola, universitet eller komvux kan beställa hem ett fysiskt kort, men det vanligast android-enheter och iOS-enheter finner du erbjudanden med varierande rabatt på allting från hotellvistelser till glasögon.

Varje erbjudande har en rabattkod som du anger när du genomför ett köp via motsvarande aktörs hemsida. Ska du till exempel köpa en bussresa och bussbolaget har en kampanj, klicka då på kampanjen och gå in på erbjudandet. Väl där kopierar du koden och klistrar sedan in den i rutan på bussbolagets hemsida när du genomför bokningen.

Fidget toys

Detta är något som har kommit att bli mer och mer populärt de senaste åren. Det är olika typer av leksaker som finns för både barn och vuxna. Syftet med fidget toys är att sysselsätta rastlösa händer och istället ge dem något konstruktivt att hålla på med rent fysiskt samtidigt som den även håller hjärnan aktiv.

Det är alltså ett sätt att dämpa ångest, nervositet och skapa mer balans hos de individer som annars sitter och trummar med fingrarna eller rastlöst gnager av baksidan på en penna. Dessa leksaker finns i olika former, färger och material, men oavsett vad du väljer är det ett lika effektivt som enkelt sätt att koppla av.

Samarbetspartners

 • Swish
 • Instabox
 • Budbee
 • Klarna
 • Visa
 • Mastercard
 • Trygg E-handel
 • Postnord

Producentansvar

Detta innebär att Partykungen enligt lag är skyldig att se till att de vid tillverkning, import, förpackning eller försäljning av förpackad vara, ansvarar för insamling och återvinning av den. I syfte att fullfölja detta samarbetar de med organisationerna FTI (Förpacknings och tidningsinsamlingen) och El-kretsen.

Rapportering av Partykungens försäljning sker kontinuerligt och de betalar även en avgift till dessa organisationer för att de ska utföra återvinningen. Givetvis är detta nobla ansträngningar, men när det väl kommer till krita, är det då något som verkligen gör en stor skillnad i förhållande till om den faktiska konsumtionen istället skulle sjunka tillsammans med efterfrågan?

Företagskulturen i fem värdeord

 • Lekfullhet
 • Respekt
 • Närhet
 • Professionalitet
 • Passion

Kontakt och öppettider

Givetvis kan du få hjälp och svar på dina frågor. Du väljer själv om du vill kontakta partykungen.se via kontaktformuläret på hemsidan, ringa, skicka e-post eller chatta.

 • Telefontid är måndag till fredag klockan 08.30 – 16.30
 • Chatten är öppen måndag till fredag klockan 08.30 – 17.00
 • E-post: [email protected]
 • Formuläret kan du fylla i och skicka in vilken tid på dygnet som helst.
Postadress

Partyking AB Box 78, 801 02 Gävle

Besöksadress (ej butik)

Partyking AB Ersbogatan 16, 802 93 i Gävle.

 • Partykungen.se ägs och drivs av det svenska företaget Partyking AB.

Bra att veta

Givetvis är det många som är nyfikna på om de har en fysisk butik och gärna vill besöka den där de bor. Men tyvärr är det inte möjligt idag. I jämförelse med vissa av deras konkurrenter är enbart en e-handel och har ingen fysisk butik. Vad framtiden har att utvisa, det får vi se, men än så länge verkar det inte finnas några planer på att flytta in i varken Stockholm, Skärholmen, Växjö, Västerås, Uppsala, Norrköping eller Malmö.

Om du googlar ”Partykungen butik Stockholm” blir inte resultatet alltför tillfredsställande. Däremot kan du istället hitta andra fysiska leksaksbutiker. Men om du har en internetuppkoppling och en anledning till att festa till det och ha roligt, kommer Partykungen att hjälpa dig slåss mot tristess 24 timmar om dygnet 365 dagar om året.

Med över en halv miljon nöjda kunder, är det ganska svårt att undvika att de är en av våra mest uppskattade leverantörer av nöjes- och festartiklar.

Tänk på att:

 • Om du beställer varor från 500 kronor och uppåt får du fri frakt.
 • Partykungen.se välkomnar alla återförsäljare, fysiska såväl som nätbutiker, som önskar utöka sitt sortiment till samarbete.
 • Under menyn Kundservice hittar du sektionen Frågor och svar. Här kan du enkelt finna svar på frågor som berör bland annat din beställning, leveranstid, frakt och retur.

Ett hållbart sortiment

Som många andra av dagens ansvarsfulla företag, strävar även Partykungen för en mer hållbar miljö. Det kan således tyckas konstigt eftersom deras inkomster är baserad på konsumtion av saker vi egentligen inte behöver, utan saker vi vill ha. Men skulle vi alla tänka så, kan vi lika gärna vinka farväl till alla affärer som säljer något annat än mat och vatten.

Miljö, produktsäkerhet och ansvar

Som ett resultat av ökad miljömedvetenhet har Partykungen har startat ett initiativ med målet att de ska minska användandet av engångsartiklar. Självklart blir då den naturliga frågan Hur går det ihop? Svaret är att de jobbar på att bli mer noggranna med vilka samarbetspartners de arbetar med.

Det är för att på ett bättre sätt kunna säkerställa en bättre kvalitet av produkter som räcker längre och kan återanvändas. Ett sätt att arbeta mer hållbart är att exempelvis köpa in produkter som är tillverkade av miljövänligt eller återvunnet material. De påstår att de gör sitt bästa för att erbjuda minst ett alternativ som är mer hållbart.

Gällande produktsäkerhet säger de att det är viktigt att de kan stå för vad de säljer. Partykungen ställer dessutom alltid hårda krav på sina produkter och deras tillverkare. De anlitar externa experter avseende viktig dokumentation och för att säkerställa att verksamheten ska uppfylla de olika kraven och märkningarna.

Partykungen vill också genom bättre planering av inköp och försäljning kunna reducera negativ emballage- och transportpåverkan av miljön. Ett energisnålt alternativ belyser lokalerna och produktionsanläggningarna tillsammans med en effektiv värmeåtervinning. Dessa är två exempel på de insatser företaget gör för att minska sitt ekologiska fotavtryck.

Du kanske också gillar