Susanne Thorson – skådespelerska och regissör med många filmer i portföljen

av Magdalena Torsson
DIRECTORRR

Namnet Susanne kom till Sverige från franskan, men går man längre tillbaka finner vi det ännu äldre grekiska namnet “Sousanna”, som ursprungligen kommer från hebreiskan och betyder “lilja”. Efternamnet Thorson betyder helt enkelt “son till Thor”. På Ratsit finner man 14 personer som heter Susanne Thorson, med lite olika stavningar. 

Orter där Susan Thorson bor:

AlingsåsBohuslän
KalmarSmåland
BoråsVästergötland
HelsingborgSkåne
VarbergHalland

En skådespelerska med många filmer i portföljen

Skådespelaren Susanne Thorson är född den 12:e juni år 1981. Hon är alltså nu 41 år gammal och hon bor i Stockholm. Hon studerade vid Calle Flygare Teaterskola under åren 2001-2002, en skola som ligger på Norrmalm i Stockholm. Den har haft väldigt många elever som blivit fantastiska skådespelare: Harriet Andersson, Ulf Brunnberg, Dan Ekborg, Loa Falkman och Mark Levengood med flera.

Susanne har också haft en väldigt framgångsrik karriär och varit med i tiotal filmer. Där märks bland annat en av Beck-filmerna (“Den svaga länken”) och “Cornelis”, filmen om den svenske sångaren, gitarristen och poeten Cornelis Vreeswijk.

Urval av filmer som Susanne Thorson har medverkat i:

 • 2007 – Beck – Den svaga länken
 • 2007 – Judgement Day
 • 2008 – Fågelboet
 • 2010 – Cornelis
 • 2010 – I rymden finns inga känslor
 • 2011 – Jag är konstnär
 • 2011 – Maria Wern: Drömmen förde dig vilse
 • 2012 – En gång i Phuket
 • 2013 – Tragedi på en lantkyrkogård
 • 2014 – Medicinen
 • 2015 – Jönssonligan – Den perfekta stöten

När det gäller Susanne Thorsons arbete med teater märks på senare år “Kom igen, Charlie!” på Oskarsteatern med bland annat Robert Gustafsson och Suzanne Reuter. Hon har också varit med i TV-serier, till exempel “Gåsmamman” från 2015. 

Regissören Susanne Thorson

Susanne Thorson har gått vidare i karriären med att jobba som regissör. Hon har gjort en produktion som heter “Leva Life” och det är en TV- serie där Hanna Ardéhn har huvudrollen. Handlingen rör sig kring 24-åriga Nora som är mitt uppe i drömmar och karriär när hon får reda på att hon har en cancertumör. Hon och hennes vänner kämpar vidare i den nya situationen, och TV-serien är både gripande och uppmuntrande. 

Susanne Thorsons familj

Susanne Thorson är inte gift men har en sambo, Magnus Samuelsson, och bor med honom och barnen i Hägersten. De har fyra barn: Moltas och Elna-Li från Magnus tidigare familj, Susannes flicka Juno från ett tidigare äktenskap, och helt nyligen har de fått en pojke tillsammans. 

Att kombinera livet som förälder och partner med en karriär som skådespelare och regissör kan inte vara lätt men Susanne Thorson är en av de många som antagit utmaningen. Det är alldeles säkert ett liv som innebär både stora nackdelar och fördelar.

Du kanske också gillar