Theodor Janson – en ny stjärna i Sverige?

av Magdalena Torsson
sing 1

Theodor Jansson är son till norska skådespelerskan och sångerskan Grynet Molvig. Likt sin mor har han gjort skådespelarkarriär. Ändå har du kanske inte hört talas om honom. Trots att mor hans haft sin karriär i Sverige är han endast känd i Norge. Så vem är då Theodor?

Kort om Theodor Janson

Ålder52
UppvuxenI Norge
FöräldrarMamma Grynet Molvig och pappa Alfred Jansson
Känd frånRaske menn 2007, Alle Sammen Sammen 2014
YrkeSkådespelare, komiker och regissör

Grynet Molvig och karriären

I Sverige vet vi inte mycket om Theodor. Däremot är hans mamma Grynet Mollvig väl känd här. Inte minst då hon på senare dagar deltagit i TV-programmet Stjärnorna på slottet. Hennes karriär startade i Norge och utökades snabbt till Sverige. Här är några av hennes bedrifter:

  • Slog igenom som sångerska inom jazz och pop
  • Debuterade som skådespelerska 1961 i filmen Norges söner
  • En vinst i norska Melodifestivalen 1966
  • Huvudroll i teater-komedin En flicka på gaffeln i Stockholm 1966
  • Programledare 
  • Många film-, teater- och TV-serie roller genom åren
  • Deltagare i stjärnorna på slottet 2021

Bilden av en kändismamma 

Som kvinna i strålkastarljuset har mamma Grynets privatliv också fått mycket uppmärksamhet. Inte minst hennes kärleksliv. Hon har haft två längre äktenskap. Tillsammans med sin första make Alfred Jansson fick hon sonen Theodor. Det äktenskapet tog slut 1980. 

Hon hade en relation med brottaren Frank Andersson i ungefär ett år men fann sedan en ny kärlek. Hon gifte sig med skandalomsusade stockholmsprofilen och greven Carl Adam Lewenhaupt 1983. Äktenskapet med Noppe, som han även kallats, höll i 13 år. 

Pappa Alfred Jansson

Även hans pappa Alfred Jansson var en välkänd figur. Han gjorde sig känd som musiker och kompositör och vann flera priser genom livet. Främst var han verksam inom jazzmusiken och spelade mest på piano. Han gick bort 2019. 

Är Theodor Jansson lika känd som sin mor?

Sonen har således mycket att leva upp till samtidigt som föräldrarnas kändisskap säkert varit en fördel för hans karriär. Han omtalas som en norsk stjärna men det är samtidigt svårt att hitta information om honom på nätet. Han har ingen egen Wikipedia-sida och väldigt få bilder hittas på vanliga sökmotorer.

Theodor Jansson i norsk komediserie

En aktuell serie i Norge där han är med heter Alle Sammen Sammen. Serien handlar om två familjer som bor ihop i ett hus och alla de problem som följer en sådan situation. Där spelar han karaktären Åke som är en snäll och konflikträdd man och pappa. I serien är Åke gift med Guro som spelas av Marit Andreassen. Tillsammans har de två barn. 

När kommer Theodor Jansson till tv-program i Sverige?

Det finns inget som tyder på att Theodor Jansson är i farten att bli kändis i Sverige. Hans mamma hade vid samma ålder redan 30 år på nacken i kändissverige. Inte heller tycks det ha varit ett mål för sonen. Med de föräldrarna hade han säkert kunnat nå hit om han velat. Kanske väljer han helt enkelt ett mindre synligt liv än sin mor i en bransch som inte alltid tillåter det.

Du kanske också gillar