Marie-Louise Werklund – Allt du vill veta

av Patrik Lagerlöv

Inledningsvis, är Marie-Louise Werklund en Svensk skådespelare, född 1944 i Malmö. Filmerna Konfrontationen 1969 och Skärp dig älskling 1981, är de Marie-Louise är mest känd för. I Konfrontationen spelade Marie-Louise husockupant och filmen har ett politiskt budskap vad gäller profitörer och den lilla människan. Skärp dig älskling, är i sin tur en relationskomedi, där hon spelar en sjuksyster.

Marie-Louise Werklund liv

Marie-Louise Werklund var under många år sambo och sedan gift med Nils Hallberg. Det är tydligt att han var en mer aktiv skådespelare, som mellan 1934 och 1978 var med i runt 100 olika svenska filmer. Dessutom var Nils 23 år äldre än Marie-Louise. Tillsammans fick de sonen, Mårten Messiah Nils Hallberg 1984. Messiah är inte bara journalist utan också Komiker. Just nu är Messiah på turne med showen, Scener ur ett äktenskap. I detta sammanhang skulle man kunna påstå att Marie-Louise är den minst scenvana i familjen.

Vardagen för Marie-Louise

I sin vardag är Marie-Louise däremot scenvan. Hon är inte bara skådespelare utan dessutom lärare. Marie-Louise har gått på Lärarhögskolan i Göteborg. Under sitt liv har hon varit anställd av Stockholm Stad och 2010 fick Marie-Louise ett pärlhalsband för lång och trogen tjänst. 2010 i Oktober förlorade hon sin livskamrat.

Nils blev 89 år gammal. Men ändå visade Marie-Louise sommaren 2011 att hon också är konstnär genom en fin utställning.

Du kanske också gillar